
Beton çatlaklarının arasından sızan su gerçek manada can sıkıcı olabilmektedir. Bu kaçak türü bulunması zor ancak imkansız olmayan bir tesisat işlemidir. Betonun arasından sızan suyun kaynağını bulmaktan ziyade sızıntıyı durdurabilmek kendi kendinize yapabileceğiniz bir işlem kesinlikle değildir. Bunun için usta yardımı almanız kesinlikle şarttır. Beton arasından su sızması demek iki farklı koşul altında incelenebilmektedir. Tesisattan kaynaklı sorunlar ve betonda zamanla oluşmuş çatlakların arasından sızan suları söyleyebiliriz. Su kaçağı her zaman sizden kaynaklı olmayabilir. Üst komşunuzun tesisatında oluşan kaçaktan dahi sizin mülkünüze su sızabilir. Bu da bizlere hem sizin tesisatınızda hem de komşunuzun tesisatında kaçak olduğunun göstergesidir. Betonun içinden gelen suyu bulmanın yolları basit bir şekilde çözülebilmektedir. Bu gibi durumlarda karşılaşmanız halinde kesinlikle cihazı bulunan bir usta çalışmalısınız.
Betonun İçinden Gelen Suyu Bulmanın Yolları İstanbul
Genellikle güncel yapılarda görülen ve başa bela olan beton çatlaklarından sızan sular, kaynağını tespit etmenin yanı dizi, sızıntıyı engel olmak de fazlaca zordur. Betondan su sızıntısı beton çatlaklarından ortama gelen tek konum olabilmektedir. Beton çatlağı üst katın betonu olabileceği gibi, bodrum katın yan duvarlarındaki betondan da su sızıntısı olabilmektedir. Bodrum katın yan duvarlarında su sızıntısı olmasının çünkü umumi anlamda hariç tarafta mevcut topraktan kaynaklanmaktadır. Betonun içinden gelen suyu bulmanın yolları ve sızıntıya son vermek maksadıyla diğeri tek yol da su kaçağı aleti desteğiyle mümkün olur. Su damlayan bölgenin üst katında şap dibine döşenen herhangi tek tesisatın patlaması yada masraf borularının sızdırması ile akıntı başlar. Bodrum katlar toprağın altında olan katlardır. Yan duvarlar yarıya kadar toprak ile kapalıdır. Yağan yağmur yada yer altı suları toprağın suya doymasını temin eder.
Toprak suya doyduğu vakit, su toprak arasında sızmaya başlar. Bodrum katın duvarları beton bulunmasına rağmen zamanla suyu sızdırmaya başlar. Bu çeşit tek sızıntıyı kesmek maksadıyla su sızıntısının kaynağını bulmak ve fixlemek lazım. Böyle sorunlar ikiye ayrılır, biri tesisatlardaki kaçaklardan ortama gelen sorunlardır. Yüzeysel olan ise sonrasında beton yüzeyine izolasyon malzemesi uygulamasıdır. Beton su aldı ise çağrılan tesisat firma profesyonelleri kamera ve robotlarla suyun nereden sızdığını kırmadan ulaşır. Su kaçağı bulunduktan sonrasında tesisat boruları kameralı cihazlarla görüntülenir. Tıkanma, çökme, çatlak yada kırık olma durumuna nazaran gerekli tadilat yapılarak su kaçağı giderilir ve betonun su alması engellenir. Öbürü ise betondaki çatlaktan ortama gelen üst kattaki suyun çatlağa girerek aşağı sızmasıdır. Betondaki çatlaktan su sızması lakin inşaat vaktinde olur. Borunun patlağını kabul eden cihazımız, tesisatta gerekli taramayı yaptıktan sonrasında, kaçak var ise aslına bakarsan direk yerini gösterir ama kaçak aksi halde tesisat sağlam ve sıkıntı diğer nedenlerden kaynaklanıyor demektir.
Betonun İçinden Gelen Suyu Bulmanın Yolları Firması
Aslında kaçakların geniş tek bölümü tesisatlardan sızan sulardır ama tesisatın niçin olmadığı tek suyu da cihaz bulamaz. Henüz şap atılmamış tek binaya verilen suyun aşağı inmesi, aslına bakarsak o kadar da olağan üstü tek konum değildir. Genelde otoparkların üstünde bahçeler mevcuttur. Otopark tavanının üstünde, minimum tek metre yükseklikte toprak yetişir. Bahçeye ekilen bitkilerin gereksinimi olan sulama yapıldıkça, tavandan su damlama meydana getirmeye başlar. Kimi yerlerin toprak derinliği çok olduğundan, su damlaması lakin yağmur yağdığında gerçekleşir. Betondan akan su yapı yapıldıktan sonrasında önemlidir. Yapı yapılınca da aslına bakarsan banyo dışında hiçbir yerde su olmayacaktır. Evet, su betona ziyan verir. Hem de binanın ömrünü kısaltacak derecede yıpranmasına neden olur.
Fay hattının yoğun olduğu tek ülke olarak sağlam tek binada oturmak, binaların yıpranmalara muhalif korunması ile mümkündür. Korozyona uğrayan tek binanın sarsıntılara dayanıklılığı sağlam tek binaya nazaran fazlaca daha düşüktür. Gerek nitelikli ve sıhhatli tek hayat gerekse güvenli tek hayat maksadıyla binaların ömrünü kısaltacak ve yıpratacak etkenler yok edilmelidir. Banyoda da aslına bakarsan fayans olduğundan su betona ilişki etmez ve alt kata betondan su damlaması mümkün değildir. Betondan akan suyun sebebini ve çözüm yollarını sizinle paylaşan firmamız tamiri konusunda da yanınızda olacaktır. Beton çatlaklarından su akıyor ise bizi arayın. Size en yakın servisimizi yönlendirerek probleminize tek son verelim.