DÖRT MEVSİM KOMBİ SERVİSİ

DÖRT MEVSİM KOMBİ SERVİSİ

Uzmanlar yılda minimum bir kere yapılması ihtiyaç duyulan periyodik doğalgaz ve kombi bakımını yaptırmamış olanları uyarıyor. Kombilerin sorunsuz olarak yüksek performansta emek harcaması ve doğalgaz faturasının cebi yakmaması için kış gelmeden işin ehli kişilere kombi bakımının yaptırılması gerekiyor. Hem muhtemel arızalarının önüne geçmek, aynı zamanda doğalgaz faturalarını düşürerek sıhhatli bir kış dercetmek istiyorsanız kombi bakımı yaptırmayı unutmayın. Kombi bakımını yaptıranlar enerji tasarrufu elde ederek daha azca satmaca öderken, kombilerinin uzun ömürlü ve bereketli olmasını da sağlıyor. Bakımı yapılmamış kombilerin beklenmedik kazalara davetiye çıkardığını hatırlatan uzmanlar, kışın daha hesaplı ve emin halde ısınmak isteyenlerin bakım işini, uzman kişilere teslim etmeleri icap ettiğini de hatırlatıyor. Kurulum hataları, tesisatın bir parçası olarak çalışan kombileri direkt etkiler. Bu tür yanlışlar çoğu zaman döşem kaçakları, yanlış plastik boru deposu, hatalı tatbik neticesinde boru çapının daralması, kaliteli radyatör vanalarının kullanılmaması benzer biçimde nedenlerle ortaya çıkar. Ancak sıva altı tesisatlarda eksikliklerinin tespiti güçtür. Bu nedenle kurulum hatalarından ortaya çıkan sirkülasyon ve dolayısıyla ısınma probleminin deposu çoğu zaman kombiye mal edilir.Teknik olarak, kombiye tesisattan gelen suyun basıncı yaklaşık 1.5 bar olmalıdır. Bir su bardağı suyun bile tesisatınızdan dışarıya sızması, kombinizin kifayetsiz su basıncı arızası vermesine niçin olabilir.

Bu açıdan sistem su basıncı, kombinizin döşem kaynaklı en mühim arıza nedenlerindendir.  Kullanıcı hataları çoğu zaman kombi kullanım kılavuzunun noksan okunduğu durumlarda gerçekleşmekte ve bir çok vakit kombinizi bir kez resetleme ile düzelmektedir. Ancak birtakım durumlarda kalıcı arızalara da niçin olabilir. Kullanıcı hatalarını şu şekildeki sıralanabilir:   En sık karşılaşılan kullanıcı hatalarından birisi gaz vanasının kapatılmasıdır. Bu niteliğinde kombi lüzumlu düzeltme yapılmadan yeniden devreye girmeyecektir. Bu tip durumlarda kullanma kılavuzlarından lüzumlu açıklamalar incelenerek yada yetkili servis davet merkezlerinden malumat alınarak davranmak doğru olacaktır. Uzun süreli ayrılmalarda gaz vanasının kapatılması niteliğinde ise gaz vanasını ne olursa olsun kombini çalıştırmadan ilkin açılmalıdır. Aksi şekilde kombi büyük ihtimalle arıza moduna geçecektir.

Kombi Bakımı Nasıl Oluyor ?

ELEKTRİK KESİNTİLERİ VE VOLTAJ DALGALANMALARI Elektrik kesintilerinde kombinin aç/kapa düğmesinin aleni durumda kalması da, elektrik yeniden devreye verildiğinde oluşabilecek voltaj dalgalanması sebebiyle kombinin arıza vermesine niçin olabilir. Elektrik kesilmesi niteliğinde kombiyi kapalı konuma getirmek ve elektrik verildikten bir müddet sonra yeniden açmak iyi bir önlemdir. DONMA Kış aylarında en mühim sorunlardan biri, don müdafaasının etken kalmasının sağlanabilmesidir. Açık ortamlara monte edilen kombilerin iç ortamda montajı meydana getirilen cihazlara gore donma riski oldukça yüksektir. Sistem don müdafaasının etken olabilmesi için elektrik sigortasının ve gaz vanasının aleni olması gerekir. Sistem, don korumasına gereksinim duyduğunda aygıt sistem sıcaklığını en az dereceye getirene kadar yanma meydana getirecektir. Yeterli gaz yada elektrik olmaması niteliğinde yanma oluşmayacak ve aygıt donma riski taşıyacaktır. Yoğuşmalı cihazlarda kombinin donma riskine ilave olarak yoğuşma giderinin ve masraf ağzının donmaması için lüzumlu önlemlerin katılımı gerekir. Yoğuşma gideri müsait çapta olmalı ve izolasyonu yapılma olmalıdır. Yoğuşma suyunun önünde herhangi bir mani bulunması halinde yoğuşma suyu aygıt içinde birikecek ve yanmayı engellediğinde sistem don koruması gerçekleşmeyecektir. Hem kurulum bununla beraber kullanım esnasında don meydana gelecek sıcaklıklarda bu durumun gözlenmesi önemlidir. HERMETİK BACA SİSTEMİNE SAHİP KOMBİLERDE TOZLANMA Hermetik bacaya haiz bütün kombiler, yanma için lüzumlu oksijeni dış ortamdan alır. Dolayısıyla kombi, dış ortamdan toz vb. minik parçacıkları da içerisine çekebilir. Toz, vakit içinde fan kanatları üstünde tutunarak sese ve/yada sıkışmaya bağlı bozulmaya; yanma devrelerinde verim yitirilmesine niçin olabilir. TESİSAT SUYUNUN KİRLENMESİ Tesisat içinde dolaşan suyun kirlenmesine bağlı olarak kombi dönüş filtrelerinde daralma ve bu daralmaya bağlı sirkülasyon kilo vermesi cevabında son radyatörlerde ısınma problemi oluşabilir. Eğer kombiye uzak olan radyatörlerin tamamında yada bir kısmında ısınmama problemi görünüyorsa, bu vaziyet sirkülasyonun zayıflığına işaret eder. Tesisatın dönüş hattı üstünde kombiye yakın bir noktada filtre kullanılması kombinin korunması için önemlidir. Bakım esnasında bu fitreler yetkili servisler tarafınca test edilerek temizlenir. DOĞAL GAZ TASARRUFU NASIL YAPILIR? Sabahları evden çıkarken kombiyi tamamen kapatmanın extra maliyetler doğuracağını ve naturel gaz kullanıcılarının alınacak önlemlerle faturadan yüzde 60’a varan tutum sağlayabileceklerine dikkat çeken uzmanlar, şu önerileri yapıyor:

Doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte kombiler, hayatımızın bir parçası haline geldi. Kombinin uzun ömürlü kullanması için lüzumlu özeni ve bakımlarını yaptırmak gereklidir. Kombilerin bakımları periyodik olarak yapılmalı ve devamlı test altında tutulmalıdır. Kombi arızalarında olduğu şeklinde kombi bakımında da profesyonellerden yardımcı almalıyız. Kombi bakımı.Bu yazıda sizlerle kombi bakımı ile alakalı bilgiler paylaşacağız. Kombi basıncı niçin yükselir? Kombi barı niçin düşer? Kombi kaç aşama olmalıdır? sorularına cevaplar arayacağız. Uzmanlar yılda minimum bir defa doğalgaz kombi bakımı yapılması mevzusunda hemfikir. Enerji tasarrufu, bereketli ısınma ve ötesinde can ve mal güvenliğiniz için periyodik kombi bakımlarını yaptırmanız gerekmektedir. Kabarık faturalarla yüz yüze kalmak istemiyorsanız kombi bakımlarınızı uzman ekiplere yaptırmalısınız. Huzurlu ve sıcak bir kış dercetmek için yapmanız gerekenlerden bahsedeceğiz. Kombi bakımlarını tertipli olarak yaptıranlar enerji tasarrufu elde edip daha azca satmaca öderken, kombilerin uzun ömürlü olmasını da sağlamaktadır. Bakımı yapılmayan kombiler, beklenmedik kazalara yol açabilmektedir. Can ve mal yitirilmesine niçin olacak kazalarla yüz yüze kalmamak için Ustala.com’dan çağıracağınız bir kombi ustasına kombi bakımı yaptırabilirsiniz. Kombi Bakım Aşamaları Nelerdir? Kombi bakımlarında öncelikle, sıcak su ve kalorifer yanma durumları test edilmektedir. Sonrasında kombi sızdırmazlık durumu incelenir. Kombinin içi açılarak, tozlanma durumuna bakılır. Biriken tozlar dikkatlice temizlenmelidir. Ardından elektrik rabıta noktaları he hatlar test edilir. Kombi baca fanları test edilerek güzelce temizlenir. Ateşleme iyonizasyon elektrodu test edilerek, temizlemelidir. Üç yollu vana sökülerek temizlenir ve yeniden yerine takılır. Hermetik cihazlarda fan sökülerek temizlenmelidir. Temizlenme hemen sonra fan yeniden yerine takılır. Gaz ayar kontrolleri yapılmalıdır. Mevcut arızalar yada muhtemel arızalar personel tarafınca tespit edilerek lüzumlu önlemler alınmalıdır. Müşteri onayı alınarak, arızalı parçalar bakıma doğal olarak olmaksızın, değiştirilerek yada onarılarak düzeltilir. Kombinin alt kısmında bulunan kalorifer filtresi test edilir ve temizlenir. Temizleme hemen sonra yeniden yerine takılır. Herhangi bir yıpranma gözlenirse filtreler değiştirilmelidir. İşlem esnasında kombiden boşaltılan su eklendikten sonra tazyik 1,5 bar seviyesine getirilir. Cihaz sıcak su ve petek konumunda çalıştırılmalıdır. Kombinin çalışır durumda olduğu test edilerek müşteriye teslim edilir. Kombi Bakımında Nelere Dikkat Edilmelidir? Periyodik kombi bakımları yapılırken dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan birkaç husus vardır.

SULTANGAZİ SU KAÇAĞI BULMA VE TESPİTİ

En Ucuz Kombi Bakımı

Öncelikle bakıma gelen ekibin yetki belgesi test edilmelidir. Yetki belgesi mevcut değilse bakım yapmasına izin verilmemelidir. Bakıma gelen personelden bakım ile alakalı bilgilendirme yapmasını istemelisiniz. Kombi bakımına başlamadan sıcak su ve kalorifer tesisatı ısıtma testi yaptığından güvenilir olunmalıdır. Ayrıca kombinin emek verme verimliliği test edilmelidir. Doğalgaz kombilerinde sık rastlanan sorunlardan bir tanesi de kombi basıncının yükselmesidir. Peki, kombi basıncı niçin yükselir? Kombi basıncı yükseldiğinde ne yapmanız gerekir? Kombiler ısınma sistemlerinin beynidir. Her mevsim kullanmak zorunda olduğumuz yaşamımızın bir parçası haline gelmiş cihazlardır. Periyodik bakımları tertipli olarak yapılmaz ise muhtelif sorunlarla karşılaşılabilir. Bazı zamanlar kombi basıncında düşme yada yükselme meydana gelmektedir. Bu durumun birçok nedeni olabilir. Şimdi sizlere kombi basıncı niçin yükselir? Kombi barı niçin düşer? Konularında ayrıntılı malumat vermeye çalışacağız. Kombi Basıncı Neden Yükselir? Kombi basıncının yükselmesi düzgüsel bir vaziyet değildir. Fakat ara sıra kombi basıncının yükselmesi ile yüz yüze kalabilirsiniz. Peki, Kombi basıncı niçin yükselir? Bu vaziyet bir arızanın göstergesi olabilir. Bakım sonrası vanaların iyi sıkılmaması basıncın yükselmesine niçin olabilir. Kombinin basıncı yükselirse, derhal yetkili servisi arayarak yardımcı istemelisiniz. Kombi bakımlarının periyodik olarak yapılmadığı durumlarda da tazyik düşebilir. Bu nedenle kombi bakımlarını aksatmadan yaptırmalısınız. Kombi Barı Neden Düşer? Kombi barında bir düşme meydana geliyorsa, kombiniz arızalı demektir. 3-4 ayda bir tazyik düşüyorsa bu düzgüsel olabilir. Ancak çoğunlukla basınçta bir düşme meydana geliyorsa, arıza göstergesi olabilir. Kombi basıncı düşüyorsa, eşanjör de bir arıza meydana gelmiş olabilir. Tesisat üstünde bir sızıntıda olabilir.

Bu yazıda, “Kombi barı niçin düşer? “ mevzusu ile alakalı sizi bilgilendirmeye çalıştık. Kombi Basınç Değişimlerinde Ne Yapmalıyız? Kombi basıncı düşebilir yada yükselebilir. Peki, bu durumlarda ne yapmamız gerekir? Basınç değişiklikleri meydana geliyorsa tesisatta bir sıkıntı var demektir. Sızıntı yada vanalarda bir sıkıntı olabilir. Servisi arayarak yardım isteyebilirsiniz. Servis çalışanı termal kameralar ile sızıntının yerini tespit edecektir. Bu biçimde kaçağın bulunması sağlanabilir.Kombi Bakımının Önemi Nedir? Kombiler ısınma ihtiyacının yanında evimize sıcak su da sağlamaktadır. Kombi bakımı sistemin iyi emek harcaması için önemlidir. Ayrıca siz değerli üyelerimizin can ve mal güvenliği açısından da büyük ehemmiyet taşır. Kombi bakımlarınızı tertipli yaptırarak, kombide bulunan arızaları yada muhtemel arızaları tespit ederek tedbir alabilirsiniz. Kombi bakımları tertipli yapılmadığı takdirde doğalgaz kaçağı, su kaçağı şeklinde risklerle yüz yüze kalınabilir. Yani kombi bakımlarınız sizin can ve mal güvenliğiniz için büyük ehemmiyet taşımaktadır. Radyatör Temizliğinin Önemi Nedir? Kış aylarında evinizin keyfini çıkarmak istiyorsanız kombi ve radyatör bakımlarınızı tertipli olarak yaptırmalısınız. Radyatör doğrusu kalorifer peteklerinizi sıcaklık verimi sağlaması için bakımları yapılmalıdır. Radyatör borularında dolaşan sıcak su evlerinizi ısıtır. Zamanla borularda paslanma ve tıkanma meydana gelebilir. Bu vaziyet ısınma verimliliğinizi etkileyerek faturalarınıza yansıyacaktır. Radyatör bakımları hem faturanızı bununla beraber doğayı korumak açısından önemlidir. Radyatörlerin ehil ısıyı vermiyorsa, faturalarınız kabarık geliyorsa ve radyatörlerin bir bölümü sıcak bir bölümü soğuk ise bakımları geldi demektir. Kombi Kaç Derece Olmalıdır? Proje ve mühendislik açısından evlerinizin her kısmı değişik sıcaklıkta olabilir. Bu kıymet antre, hol ve koridor için 15 C⁰ , oturma, döşek odaları ve mutfak için 20 C⁰, banyo için 24 C⁰ olmalıdır. Bu değerler devletimizde mevcut yönetmelikler ile belirlenmiştir. Evin ısıtma tesisatı bu yönetmeliklerde belirtilen değerlere gore yapılır. Radyatör büyüklükleri ve boyları belirlenir. Doğru projelendirilmiş evlerde doğru radyatör ve kombi tarzı ile enerji verimi maksimuma çıkarılabilir. Salon 20 C⁰ olduğunda projede yer edinen öteki kısımların belirtilen değerlere gelmesi gerekmektedir. Bunun yanında birtakım kullanıcılar için konfor sıcaklığı 22-24 C⁰ civarında olabilir. Unutulmamalıdır ki 1 C⁰ artış faturanızı %6 oranında etkilemektedir.Uyurken kombi suyu sıcaklığı konfor değerlerinin altında olabilir. Sıcaklığın ortalama 15-18 C⁰ civarında olması normaldir. Eğer evinizin sıcaklık izolasyonu iyi ise kombiyi kapatsanız dahi sıcaklık sabaha kadar evin içinde kalacaktır. Ancak sıcaklık izolasyonu olmayan evlerde yukarıda belirttiğimiz değerlerde kullanım sağlanabilir. Ev sabaha kadar sıcaklık kaybetmektedir. Kombi derecenizi 15-18 C⁰ civarında tutarak hem evinizi soğutmamış olmuş olursunuz aynı zamanda konfor sıcaklığına çıkmanız kolaylaşır. Gece kombiyi tamamen kapatırsanız, uyandığınızda yeniden konfor sıcaklığına çıkmanız için ihtiyaç duyulan enerji, gece kullanacağınız enerjiden fazla olabilir. Yapılması ihtiyaç duyulan, yatarken kombinin ülkü sıcaklığa ayarlanması yada bunun için kullanılan bir oda termostatı alarak her şeyin onun kontrolüne bırakılması olacaktır. Böylece hem konforlu aynı zamanda ekonomik bir ısınma gerçekleşecektir.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Dokun Ara