En İyi Petek Modelleri

En İyi Petek Modelleri

Anadolu Tesisat olarak her ne kadar birçok değişik marka ve modelde radyatör petek bulunsa da hepimiz en iyi radyatör modeli olarak alüminyum döküm radyatörleri öneri ediyoruz. Daha ilkin de değindiğimiz şeklinde alüminyum radyatör petekler fazlaca daha çok sıcaklık verimi, yakıt tasarrufu sağlamış olduğu şeklinde döküm radyatörlere oranla montajı ve bakımı daha basit olan radyatör modelidir. Elbetteki alüminyum radyatör petek tutarları performanslarıyla orantılı olarak birazcık daha pahalı. Daha ucuz radyatör petek modeli arıyorsanız Demirdöküm Plus modelinin 2300kcal/h olanını almanızı öneri ederiz. Bunların haricinde Ferroli ve ECA marka radyatörler de öneri ettiğimiz radyatör peteklerdir.Isıtma tesisatının kurulumu esnasında bilinmesi ihtiyaç duyulan en mühim nokta odanın ne kadar kalorideki petekle ısınacağıdır. Isıtılacak mekanın büyüklüğünün, peteğin boyutu ve kaç Kcal ürettiğinin yanı sıra hangi cepheye de bakmış olduğu ve bodrum yahut çatı katı olması da mühim bir noktadır. İlk bakışta radyatörlerin tüm bunlar birbirinin aynı olsa da birazcık araştırma ve hesapla size müsait peteği seçmeniz mümkün.

Metre Bazında Kalori Hesabı: Ortalama 10-15 m² bir alanın ısınması için 1 metre kalınlığında ve 60 santimetre yüksekliğinde bir radyatör petek kullanılması yeterlidir. Böyle bir petek ortalama olarak 1800 Kcal sıcaklık vermektedir. Metreküp Bazında Kalori Hesabı: Metreküp bazında hesaplama yapıldığında ortalama 1 m³ başına 45 Kcal/saat sıcaklık elde edilmektedir. Unutulmaması icap eder ki bu hesaplamalar teoriktir. Bahsettiğimiz boyuttaki bir alanda bereketli ısınma sağlanmak isteniyorsa 1 metreye 60 santimetre büyüklükteki bir petek yerine 1 metre 20 santimetre genişlik 60 santimetre yükseklikte bir petek tercih edilmelidir.

En Ucuz Ve Sağlam Petekler

Kalorifer tesisatı yaptırmak isteyenler en iyi ısıtan petek markası hangisi diye araştırmaya başlarlar. Her model, her çeşit peteğin kendine gore pozitif yanları ve dezavantajı bulunmaktadır. Bunlar arasından en kullanışlı olanı ve size en müsait olanı bir servise danışarak tercih edebilirsiniz. En iyi radyatör petek modeli ısıtmada müessir midir, en iyi ısıtan petek, en iyi petek modelleri her daim sorulan sorulardan olmuştur. 202o senesinde bu mevzu ile alakalı en oldukca sorulan başlıkları da burada yazmak isterim. En en iyi ısıtan petek modeli, hangi marka petek iyi ısıtır, kalorifer petek önerisi ve en iyi petek markası 2021 senesinde da sorulmaya devam ediyor. En iyi radyatör petek modeli de kullansanız en iyi radyatör peteği de kullansanız petekler pis ise ısınma problemi yaşarsınız. Misal, alüminyum petek ile kalorifer açık oturum petek arasındaki ayrım fiyat olarak ve nitelik olarak açıktır. Ancak, alüminyum petek taktırıp temizletmeyen şahıs ısınamazken açık oturum petek taktırıp temizlik yaptıran ısınır. En yüksek sıcaklık değerine ulaşan petek, radyatör tarzı için açık oturum radyatör tavsiyeleri önemlidir. Ancak ısının devamlılığı için petek markasından ziyade periyodik petek bakımı önemlidir.

En iyi ısıtan petek hangi marka petektir burada peteğin markasından ziyade işlevini tam anlamıyla yerine getirmesi önemlidir. Alüminyum petek, döküm petek, açık oturum petek şeklinde petek türleri içerisinden ısıyı en iyi iletecek, avantajlı olanı tercih etmek gerekir. Ancak bu seçimde kombinin de kapasitesi ısıtmada ehil olmalıdır. Siz en iyi peteği seçseniz bile kombi kifayetsiz olursa yeniden ısınamazsınız. Ayrıca peteklerin su kapasitesine gore ısıtmada müessir bulunduğunu da dikkate almanızda yarar vardır. Kanaları geniş olan petekte sıcak su miktarı fazla olacağı için bir avantaj elde edilen olur. En iyi ısıtan petek hangi marka petektir, bunun cevabı tercih edeceğiniz peteklerin kombi ile ahenkli olmasıyla ve dilediğiniz şeklinde ısınmanıza destek olması ile ölçülmelidir. Güven veren üreticilerin peteklerini kullanarak, evinizin büyüklüğü ile ahenkli peteklerle dilediğiniz şeklinde ısıtabilirsiniz.En iyi petek modelleri, en iyi petek çeşitleri, en iyi petek hangi marka ve kalorifer petek markaları çeşitlerini fazlasıyla bulabilirsiniz. Döküm petek ile saç açık oturum petek ve dekoratif alüminyum petek içinde hususiyet nitelik verim olarak elbet farklılıklar vardır. Seçim yaparken neyi ölçüt aldığınız önemlidir.En iyi ısıtan petek hangi markası ile alakalı bir yorum olacak ise bunun öteki unsurlarla bağlantılı olduğu atlanmamalıdır. Anlatmaya çalıştığımız şu ki, petek markasını düşündüğünüz kadar ev sıcaklığını etkileyen öteki faktörleri de göz önünde bulundurun. Radyatör kaloriferi hesaplama, hangi marka kalorifer peteği markası ısıtmada daha etkilidir denmesi tek niçin değildir. Eğer ancak petek iyi olsun iyi mi olsa ev ısınır demeniz sizi yanıltacaktır. En iyi ısıtan petek markası kadar kombi ve öteki etkenlerde ısınmanızda müessir olmaktadır.Panel radyatörlerin özelliği sac ve aluminyum içerdiğinden ötürü sıcaklık ortama daha acele yayılmaktadır. Böylelikle oda daha süratli ısınır. Panel radyatörler, döküm radyatörlere gore daha hafifçe ve basit taşınabilirdir. Aynı zamanda açık oturum radyatörlerin kurulumu rahat ve pratiktir. Isı yayma gücü yüksek olan açık oturum radyatörler enerji tasarrufu sağlar.

Peteklerin Altı Neden Isınmaz ?

Doğalgaz faturasının döküm radyatöre gore daha hesaplı olduğu görülür. Döküm radyatörler ısıyı kendi içinde meblağ ve ortama yeteri kadar ısıyı sağlayamazlar. Isınma süreleri daha uzundur ve daha çok enerji sarfederler. Döküm peteklerin içerisi daha çok kirlenmekte bilhassa peteğin alt dibinde çamur oluşumu daha çok olmaktadır. Balçıklanma peteklerin ısınmasını zorlaştırır ve devamlı olarak petek temizliğine gereksinim duyulur. Panel radyatörler yeni evlerde tercih edilmektedir, hem dekoratif görünüş açısından aynı zamanda hafifçe olması sebebiyle en oldukca tercih edilmesine sebep olmuştur. Bu sayede en iyi radyatör marka ve modelleri hakkındaki ön malumat edinmiş olduk.Kombi yada kalorifer sistemi takılacak olan zeminin ısınması için lüzumlu petek sayılarını evvelde belirlemek gerekir. Oturduğunuz yer bodrum kat daire ve teras kat şeklinde bölgeler ise yaklaşık -20 arası değere eklenerek hesaplanması gerekir. Çünkü teras ve zemin kat şeklinde alanlarda sıcaklık kaybı daha çok olabilir. Metre hesabı : 10-15 m2 bir odanın rahatça ısınabilmesi için 1 metre kalınlığında 60 santimetre yüksekliğinde bir petek gerekmektedir. 1 metre 60 santimetre bir petek ortalama 1800 kcal sıcaklık vermektedir. Metreküp kalori (sıcaklık) hesabı : Petek sıcaklık kalori hesabı yaklaşık olarak 1 metreküp başına 30 – 45 Kcal/saat enerji harcayarak sıcaklık elde edilir.Panel radyatör petekler en az 10 sene ile en çok 15 senelik kullanım ömrüne sahiptir. Aluminyum ve sac metal karışımdan üretilirler. En oldukca ismi duyulan alurad petekler, ilk aluminyum petek modelinin alurad markası ürettiği için halk isminde alurad petek olarak bilinirler.Peteklerin uzun zamandır kullanması olduğundan petek diplerinde pas ve tortulaşma olmaktadır. Peteklerin ustalaşmış şirketler sayeinde minimum 2 yılda 1 defa olmak suretiyle petek temizliği yaptırılması gerekmektedir. Çünkü uzun vakit petek temizliği yapılmadığında içindeki pas ve tortulaşma temizlenmesi için daha çok tahribat gerekir. Bu durumda peteklerin kullanım ömrünü azaltmaya niçin olur. Petek temizliği yapılırken petek koruyucu ve kimyasal ilave edilmektedir. Her sene vaktinde yaptırılan petek temizliği yardımıyla peteklerin ömrü uzamaktadır.Peteklerin ısınmamasından şikayetçiyseniz petek temizliği vakti gelmiş demektir. Vaktinde meydana getirilen petek temizliği ilerleyen yıllarda muhtemel problemlerin önüne geçmenize katkı sağlar. Petek temizliği için çağıracağınız firmayı evvelde araştırmanız gerekir. Her ustaya güvenmeyin ve temizliğin iyi mi yapıldığı hakkındaki sorular sormayı dikkatsizlik etmeyin.Panel radyatörler sac yahut alüminyumdan üretilirler.

Bu nedenle ısıyı ortama derhal iletirler. Ancak acele soğurlar. Döküm radyatörler ise geç ısınır ve ısıyı ortama geç iletirler. Ancak soğuması daha uzun sürdüğü için ortam geç soğur. Döküm radyatörler ağır oldukları için kurulumu ve nakliyesi daha zordur.Panel radyatörlerin sıcaklık iletkenliği daha fazladır. Bu nedenle daha çok tutum yapmanızı sağlar. Oysaki döküm radyatörler geç ısındıkları için ısıyı kendi içlerinde hapsederler ve daha çok doğalgaz yakmanıza sebep olur.Radyatör peteği seçilirken en oldukca dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan mevzu kaloridir. Bu nedenle radyatör alırken kalori hesabı yapmalısınız. Eski olan radyatörleri atmak yerine temizliğinin yaptırılması eski performansını göstermesini sağlar. Tesisat borularının temizliği de önemlidir. En iyi radyatörü de kullansanız döşem boruları pis ise verim alamazsınız. Genel olarak radyatörler dışarıdan bakıldığında aynı şeklinde görünür. Oysa ileriki zamanlarda peteklerin alt taraflarında ısınma problemi yaşayabilirsiniz. Bu şeklinde durumlarda ısınma performansı da düşer. Piyasada oldukca muhtelif radyatör modelleri bulunmaktadır. Bunlardan pahalı olup da ilerleyen yıllarda sıkıntı çıkaran petekler de bulunmaktadır. Bazı petekler yüksek miktarda içeriden pas yaptığından ötürü sirkülasyon esnasında balçıklaşmaya ve tıkanıklıklara niçin olabilir. Bu nedenle periyodik olarak petek temizliği yaptırmalısınız. Petek temizliği son teknoloji cihazlar ile ustalaşmış şirketler tarafınca yapılmaktadır.Isıtma sistemleri kurulurken dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan en mühim mevzu ısıtılacak olan odanın ne kadar kalorideki petek ile ısıtılacağıdır. Isıtılacak olan mekanın metrekaresi, peteğin boyutu ve kaç kalori ürettiği, bodrum yahut çatı katı olması ve hangi cepheye bakmış olduğu şeklinde kriterler önemlidir. Radyatör petekleri ilk bakışta birbirinin aynı olsa da yapılacak bir hesapla müsait peteği seçmeniz mümkündür.Kombinin pompaladığı sıcak su, döşem borularından geçerek peteklere ulaşır, petekler elde etmiş olduğu ısıyı bulunmuş olduğu ortama yayarlar, yaydıkları bu sıcaklık ile ortamları ısıtırlar. Hangi radyatör petek daha iyi sıcaklık verir, alurad petek modelleri ve arasındaki farklar, petek bakımı ve sıcaklık tasarrufu hakkındaki bilgileri inceleyelim.Panel radyatörler, yapısı itibariyle sac ve alüminyum dan üretildiklerinden, ısıyı ortama derhal yayarlar, bu sayede ortamlar süratli bir biçimde ısınırlar.Panel radyatörler, döküm radyatörlere gore 5 kat daha hafiftir, nakliyesi kolaydır, kurulumu basittir. Isı iletkenliği yüksek olan açık oturum radyatörler enerji tasarrufludur, daha azca doğalgaz faturası ödersiniz, döküm radyatörler ise ısıyı kendi arasında hapseder ve yeteri kadar ortama sıcaklık vermezler, geç ısınırlar ve daha çok doğalgaz kullanmanız gerekir. Döküm radyatörlerin içi açık oturum radyatörlere gore daha süratli kirlenir, devir daim daha zor ve yavaş olduğu için daha çok balçıklaşmaya sebep olur ve sık sık petek temizliği yaptırmayı gerektirir. Panel radyatörler, evinize daha azca yük bindirir, konforlu ve estetiktir. Dekoratif görünümlü açık oturum radyatörler üretilmiştir, odalara renk veren dekoratif paneller, bütün açık oturum radyatörler şeklinde toz, is şeklinde duvar ve perdelere zarar vermez, kirletmez.Kombi veya kalorifer kazanı takılacak olan bir yapının ısınması için ne kadar kaloride peteklere haiz olmasını bilmeniz gerekir, Odanın ısınması, peteğin boyu ve kaç Kcal ürettiği ile alakalı olması ile beraber, odanın cephesi, şimal cephemi cenup cephemi bunlarda göz ardı edilmemesi ihtiyaç duyulan noktalardır. Eğer oturduğunuz mahal, bodrum kat veya taras kat şeklinde alanlar ise yaklaşık -15 arası değere artı eklenerek hesap yapılmalıdır, şu sebeple bu tür konumlarda sıcaklık kaybı fazla yaşanabilir. Metre Bazında Kalori Hesabı : Ortalama 10-15 mt’2 bir odanın rahatça ısınabilmesi için 1 mt kalınlığında 60 santimetre yüksekliğinde bir peteğe ihtiyacı vardır. 1 mt ye 60 santimetre bir petek ortalama 1800 Kcal sıcaklık verir. Metreküp Bazında Kalori Hesabı : Yaklaşık olarak hesaplandığında 1 metreküp başına 45 Kcal/saat enerji harcayarak sıcaklık elde edilir. Tecrübe ile Teori Farkı : Yukarıdaki hesaplamalar kuramsal hesaplamalar olması ile birlikte, şayet kaliteli bir sıcaklık elde etmek isterseniz, 1 metre uzunluğunda 60 santimetre yüksekliğinde peteklere 20 santimetre ek uzunluk ilave ederseniz daha kaliteli bir sıcaklık elde edersiniz.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Dokun Ara