Kombi Su Kaçırıyor Sebepleri

Kombi Su Kaçırıyor Sebepleri

Kombi Su Kaçırıyor Sebepleri Isıtma sistemlerinin arıza yapması soğukta kalmak anlamına gelir. Kombi cihazları ve bağlantılarında bazen su akıtması yada kaçakları oluşabilir. Bu konum bir arıza nedeni ile olacağı şeklinde güvenliğiniz için düzgüsel bir konum da olabilir. Kombi su kaçırıyor şikâyeti var ise buda soğukta kalmak demektir. Çünkü kalorifer sisteminde yakıt ile ısıtılan su devir daim olarak bütün mekânda dolaştırılarak sıcaklık elde edilir. Kombinin su akıtma şeklinde sorununda birçok parçada sıkıntı olabilmektedir.

Bu şeklinde durumlarda ilk önce suyun nerden akmış olduğu da önemlidir. Yani soruna yerinde tespit gerekir. Sistemde su biterse dolayısıyla ısınacak ve dolaşıp bütün mekânı ısıtacak bir suda olmaz. Kombiler en fazlaca kullanılan kalorifer sistemi sıcaklık kaynaklarıdır. Üzerinde bulunan su basıncını yayınlayan manometreler yardımıyla kombi suyu eksiliyor mu anlayabiliriz. Normal dönem basıncı 1.5 bardır. Kombinizin altında bulunan tesisat ve kombi içinde bulunan vana, filtre ve bağlantılarında sıkıntı olabilir.

Özellikle ucuz oldukları için tercih edilen plastik kombi rabıta seti kullanılması linklerden meydana gelen su akıtma sorunlarını arttırmaktadır. Kombi bağlatı seti alırken sağ taraftaki şeklinde prinç setlerden almanızı öneri ederiz. Su kaçağının ek yerlerinden yada vanalardan gelip gelmediğini test ediniz. Ek yerlerinden yada vanalardan kaçırıyorsa bir tesisatçıdan yardım almanız gerekir.

Kombi Su Kaçırıyor Sebepleri

Kombi Su Kaçırıyor Sebepleri

Kombi Su Kaçırıyor Sebepleri

Kombi üstündeki tazyik kıymeti bu değerin üstünde ise tesisat tahliye vanasından yada herhangi bir kalorifer peteğinin üst köşesinde bulunan hava alma vidasını çevirerek bir miktar su tahliyesi yaparak kalorifer tesisat basıncını 1.5 bar değerine indiriniz. Kombinin su kaçağı duracaktır. Normal şartlarda 1,5 barda olan su basıncı kendiliğinden düşüyorsa 1,0 barın dibine indirilmiş olduğu anda kombi emek vermeyi durdurur. Buda evinizin, iş yerinizin ısıtılamaması demektir. Kaloriferde ki su düşüşü muhtelif nedenlerle gerçekleşebilir.

Örneğin boşaltma vanasının damlatmasından tutun, petek musluklarının bağlantıları, kombi bağlantılarının sızdırması tamamı tazyik kaybı nedeni olabilir. Kombi suyu eksildiğinde kombi kendini kapatır sadece suyunu yine doldurursak çalışmaya başlar. Fakat her gün su ilave ederek bununla uğraşamayız. Zaten kombiye de zaman içinde zarar verir. Merkezi sistemde su eksilme sorunlarında ise su fazla olduğu için daha yavaş eksilir ve suyu tamamlayanda siz olmayacağınızdan vakadan haberiniz dahi olmaz.

Kombi Su Kaçırıyor Sebepleri Tesisat Ustası

Kombi su kaçırma sebeplerine ulaşınca boru çatlağı oluşmuş ise yerini bulmak için birçok noktayı kırmak gerekir. Evde yapacağınız hasardansa kırmadan kaçak tamiri yapılabilir. Su tesisat kaçırmalarına çözüm olan sıvılarla kırmadan kombi su kaçağı tamiri yapılır. Kombiden su sızdırması sadece tesisat için değil tamir yapılacak bölgede bulunan fayans, parke vb. döşemeye de büyük hasar verir. Bu nedenle kaçağın kırılmadan onarımı yapılmalıdır. Öncelikle doldurma musluğunu deneyin aleni kalmış olabilir.

Doldurma musluğu kapalı ise servisi arayın. Servis ekipleri gelene kadar cihaza müdahale etmeye çabalamayın veya bir muamele meydana getirmeye kalkışmayın. Kombilerde su akıntısı olduğunda genel anlamda su güvenlik ventilinden gelmektedir. Fakat bu her vakit güvenlik ventili problemi değildir. Kimyasal sıvının faal olabilmesi için kalorifer tesisatındaki suyun muayyen aşama ısıda olması gerekmektedir. Sisteme herhangi bir petekten veya sökülebilir bir rabıta noktasından doldurulan sıvı belirlenen ısıda 1 ile 3 gün içinde kombiyi kapatmadan çalıştırılır.

Kombi Su Kaçırıyor Sebepleri Nelerdir

Bu sırada su borusundaki çatlağı kapatan sıvı kaçıran noktadan dışarı çıkarken kristalleşerek donar adeta boruya kaynak yapmış olur. Devir daim olan sistemdeki suyun sıcak olmasının nedeni hem kimyasalın tesirini göstermesi için aynı zamanda ısınan borudaki kaçak açılacağından araları iyice doldurarak kaynatması içindir. Kombi kaçakları niçin olur diye merak eden bir sürü insan vardır. Boru kendi haline patlar mı sorusu hep akla takılmıştır. 20 yılı aşkın süredir kullanılan tesisatlarda borunun hususi durumunu kaybederek yüksek basınçlarda kendiliğinden çatlayabilir.

Örneğin mavi borular döşenen ilk plastik borulardır. Zamanla plastik hususi durumunu kaybetmiş olduğu için geceleri şebeke suyunun basıncı ansızın yükselince mavi boruda sıska bir yerinden patlar, işte bu borunun kendiliğinden patlamasıdır. Birde imal aşamasında darbeye maruz kalmış sadece belli bir süre dayandıktan sonrasında ani basınçla patlayan borular bulunur. Dairem yeni tesisat 2 senelik niçin boru patlıyor diyorsanız buda sizin sorunuzun cevabıdır. Kombi su kaçırıyor denildiğinde tesisattan mı kombiden mi kaynaklı onu bilmek lazım.

Aksi takdirde çözüm bulunamaz, bu sebeple arızayı bilmeden ne şeklinde bir çözüm üreteceğiz bilemeyiz. Arızanın kombide olması niteliğinde kombi servisleri test yapar arızayı giderir, şayet kombide arıza olmadığı anlaşılırsa işte o vakit kaçak onarım kimyasalı kullanılır. Kullanılacak kimyasal miktarı dairenin tesisatının ebatlarına petek sayısına ve metresine gore hesaplanır. Uzman kişiler tarafınca yapılması ihtiyaç duyulan bu iş doğru miktarda ve kalitede kimyasal kullanılmazsa işe yaramayabilir.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Dokun Ara