Peteklerin Altı ısınmıyor

Peteklerin Altı ısınmıyor

Peteklerin Altı ısınmıyor sorununda Kalorifer peteğinin altı ısınmıyorsa firmalarla görüşmeniz gerekebilir şu sebeple petekler kirlendiği vakit sıcaklık sorunlarını karşımıza çıkartır. Firmaların cihazları ile bu iş sandığınızdan daha rahat olmuştur. Petekler yerlerinden sökülmeden temizleme yapılmaktadır. Eskiden olsa petekler yerlerinden sökülür her yer kirlenirdi. Günümüz koşullarında kaloriferler yerlerinden sökülmeden temizleme işlemleri yapılmaktadır. Temizleme işlemi için makine ve tesisata zarar vermeyen petek temizliği kimyasalları kullanılmaktadır.

Petek temizleme kimyasalları, temizlik işlemi sonrasında tesisattaki tortuların sökülmesini ve temizlenmesini sağlamaktadır. Cihazlarla kaloriferlere gönderilen kimyasallar 30 dakika bekletildikten sonrasında aynı biçimde cihazlarla boşaltılmaktadır. Kaloriferler durulandıktan sonrasında su sirkülasyonunun sağlanıp sağlanmadığı test edildikten sonrasında ısınma problemi tamamen ortadan kaldırılmış olmaktadır.

Peteklerin Altı ısınmıyor

Kombi altında bulunan su takviye musluğunu açarak kombiye su takviyesi yapmalısınız. Bar göstergesi 1,5 – 2 bar arasına ulaştığında musluğu kapatabilirsiniz. En ülkü tazyik seviyesi olan 1,5 – 2 bar kombinin bereketli emek harcaması için yeterlidir.

Kombi filtresi, daha öncede belirttiğimiz benzer biçimde peteklerin içerisindeki suyu süzmeye yarayan bir filtredir. Amacı peteklerden gelen suyun içerisindeki yabancı cisimlerin, kombi içerisine girerek kombiye zarar vermesini engellemesidir. Ancak kombi filtresi uzun süre temizlenmediği vakit, yabancı cisimler filtreyi doldurur. Böylece peteklerdeki su, devir daim olmadığı için sıcak su kombi arasında kalır peteklerdeki su da soğuk kalır.

Peki, kombi filtresi nasıl temizlenir?

Kalorifer peteği emek verme sistemine göre; kombi pompası, eşanjör yardımıyla ısınan suyu peteklere pompalar ve peteklerde dolaşan su, yeniden kombi pompası yardımıyla kombiye gelir. Bazen peteklerin ısınmamasının sebebi pompanın gücünün yetmemesi yada pompada bir arıza meydana gelmesinden kaynaklanır. Bunun için kombi yetkili servisini çağırmanız gerekir. Onlar lüzumlu olan incelemeyi yaptıktan sonrasında sizi bilgilendirirler.

Kalorifer hattındaki bir borunun tıkanması peteklerin ısınmasını engeller. Bu vaziyet kolektör olmayan sistemler için geçerlidir. Kombiden peteklere doğru giden boru üstünde bir tıkanıklık meydana gelebilir. Bu tıkanıklığı kendi çabalarınızla tespit etmeniz fazlaca zordur. Çünkü peteklere giden tüm borular şap altından geçer.

Bu benzer biçimde tıkanıklıkların tespitinde firmamız termal kamera kullanmaktadır. Termal kamera ile sıcak suyun gittiği bölgeler net bir biçimde görünür. Böylece tespit işlemi esnasında zemine hiç bir biçimde zarar vermiyoruz. Eğer bir tıkanıklıktan şüpheleniyorsanız firmamızı arayarak ayrıntılı malumat alabilirsiniz.

Bu sıkıntı bilhassa kış mevsimin fazlaca sert geçmiş olduğu yerlerde meydana gelebilir. Kombiniz balkondaysa ve hiç bir sıcaklık yalıtımı yapılmamışsa boru içerisindeki suyun donması laf mevzusu olabilir. Bu benzer biçimde durumların yaşanmaması için kombinize ve altındaki borulara sıcaklık yalıtımı yaptırmalısınız.

Petek arasında tıkanıklık olmasının sebebi; kombi pompası ile devir daim meydana getiren su, zaman içinde peteklerin iç yüzeyini aşındırır. Zaman geçtikçe bu aşınmanın kararı olarak petek arasında tortu birikmeye başlar. Biriken tortular belli bir seviyeye geldiği vakit, petekteki su petek içini tamamen dolaşamaz. Böylece petekler, kısmen sıcak kısmen de soğuk olur. Bu probleminin çözümü için petek temizliği yaptırmanız gerekir.

Peteklerin üst bölümü soğuk alt bölümü sıcaksa peteklerde hava olduğu anlamına gelir. Petek içerisindeki hava hafifçe olduğundan peteğin üst kısmında birikir. Hava olan kısma su gidemediği için peteğin üzerleri soğuk kalır. Bu durumda peteklerin havası katılımı gerekir.

Peteklerin temizlenmesi, bir çok bireyin sandığı benzer biçimde petekler sökülerek meydana getirilen bir muamele değildir. Ayrıca hiç bir tadilat yada dağınıklıkta laf mevzusu değildir. Gelen takımlar ancak banyonuzu kullanırlar. Petek temizleme makinesi, banyonuzda havlupana bağlanır. Kombiye giriş vanaları kapatılır. Bütün peteklerin giriş vanaları kapatılır. Sadece temizliği yapılacak olan peteğin giriş ve çıkış vanası aleni bırakılır. Daha sonrasında makine çalıştırılarak petek temizlenir. Makine, su ve hava desteği ile peteklere basınçlı suyu göndererek petek içerisindeki tüm tortuları temizler.

Bu muamele sırasıyla tüm peteklere uygulanır. Temizlik işlemi bittikten sonrasında, kalorifer tesisatına koruyucu kimyasal gönderilir. Koruyucu kimyasal yardımıyla peteklerdeki erozyon en az düzeye indirilir.

Kalorifer petekleri, kombinin devir daim yapmış olduğu sıcak suyun odaları ısıtmasını sağlarlar. Bazı durumlarda petek ısınmıyor yada peteğin altı ısınmıyorsa bu bir sıkıntı olduğu anlamına gelir.

Petek Isınmıyor Ne Yapmalıyım?

Isınmayan doğalgaz peteği için ilk yapılması ihtiyaç duyulan vanalarını test etmeniz. Vanalar saat yönünün bilakis açılır. Eğer kapalıysa açarsanız petek ısınır.

Kombi basıncı test edilir. Basınç belli bir seviyenin dibine düşerse kombi arıza durumuna geçer. Kombinin göstergesine bakmayana kadar arıza niteliğinde olduğu ayrım edilmez. Kombi altındaki su takviye vanası açılır ve su takviyesi yapılır.

peteğin üzeri sıcak altı soğuk, peteklerin yarısı soğuk

Peteğin Altı Neden Isınmıyor?

Kalorifer peteklerinden ancak bir tanesinin altı ısınmıyorsa, petekte hava olabilir. Bu durumda, peteğin havası alınmalıdır.

Havası alındıktan sonrasında da peteğin yarısı ısınmıyorsa, petek arasında tortulaşma kararı su döngüsü kısmen gerçekleşmiyordur. Bu durumda bir petek temizleme makinesi desteği ile peteğin temizlenmesi gerekir.

Bazı durumlarda, petek linkleri yanlış bağlandığı için istenilen verim elde edilmeyebilir. Bağlantıların değiştirilmesi gerekir.

Düşük ihtimallerden biri de, kalorifer peteğinin vanasında bulunan conta tıkanıklığa sebep olur.

Kombiye yakın olan petek ısınıyor fakat uzaktaki peteklerin alt bölümü ısınmıyorsa, reglaj ayarı yapılmalıdır. Reglaj ayarı sorununuzu çözecektir.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Dokun Ara